میکرونیدلینگ صورت چیست و مراقبت بعد از میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ صورت

میکرونیدلینگ صورت چیست و آیا نیاز به مراقبت بعد از میکرونیدلینگ می باشد؟ این ها سوالاتی است که همیشه در ذهن ما نقش می بندند و ما سعی کردیم تا در این مقاله به تمامی سوالات شما پاسخ دهیم.

میکرونیدلینگ صورت یکی از روش های مرسوم برای القای ساخت کلاژن (collagen induction techniques) می باشد که در درمان مشکلات پوستی توسط پزشکان پوست و زیبایی استفاده فراوانی دارد. با توجه به این که این روش سرپایی می باشد و نیاز به بیهوشی ندارد در زمان کوتاهی قابل انجام می باشد. دوره مراقبت بعد از این روش نیز نسبت به سایر روش ها کوتاه و ساده می باشد. همین موارد باعث محبوبیت این روش در بسیاری از مراکز زیبایی در سرتاسر دنیا شده است.

میکرونیدلنگ با آسیب رساندن کنترل شده به پوست باعث فعال شدن مکانیسم های ترمیمی در پوست می شود که در درمان خطوط و چین و چروک های ظریف پوستی، از بین بردن رد اسکار زخم و سوختگی، از بین بردن لکه ها و یک دست کردن تون پوستی استفاده می شود.

موارد استفاده از میکرونیدلینگ صورت چیست

موارد استفاده از میکرونیدلینگ صورت چیست؟ آیا برای از بین بردن زخم های قدیمی یا چین چروک های عمیق کاربرد دارد؟  موارد استفاده از میکرونیدلینگ صورت  شامل آیتم های پایین می باشد:

  • چین و چروک های ظریف
  • اسکار آکنه
  • منافذ باز پوستی
  • یک دست کردن تون پوستی (لک های ناشی از آفتاب)
  • خطوط حاملگی(stretch marks )
  • افزایش قوام پوست و جوانسازی
  • بهبود آثار اسکار های زخم و سوختگی

 

میکرونیدلینگ صورت

 

 

نحوه عملکرد روش میکرونیدلینگ صورت چگونه است؟

در طی این روش درمانی هزاران سوراخ کوچک بوسیله سوزن های میکرونیدلینگ در پوست ایجاد می شود که خود باعث فعال شدن آبشاری از مولکول ها و فاکتور های ترمیمی در پوست می شود. این فرایند باعث بیدار شدن فیبروبلاست ها که مهمترین سلول در بافت پوست برای انجام ترمیم بافت پوست می باشد می شود. فیبروبلاست ها علاوه بر تقسیم سلولی و افزایش تعداد با ساختن رشته های کلاژن و فیبرین و اِلاستین باعث بهبود کیفیت پوست و عملا جوانسازی پوست می شوند.

آسیب ایجاد شده توسط سوزن ها چون فقط در قسمت های بالایی پوست می باشد به سرعت بهبود می یابد و اثرات بلند مدتی ندارد.

میکرونیدلینگ همیچنین اجازه نفوذ پذیری بیشتر و بهتری به داروهای مورد استفاده در طی این روش را می دهد. در نتیجه جذب و اثر دهی استفاده از این داروها افزایش می یابد.

آیا  روش درمانی میکرونیدلینگ صورت ایمن می باشد؟

توجه داشته باشید در صورت انجام توسط افراد غیر آموزش دیده (آرایشگر و غیره...) این روش درمانی می تواند آسیب بلند مدتی به پوست شما برساند. انجام این روش نیاز به شناخت کامل پوست و بیماری های زمینه ای آن دارد و باید نوع و تعداد سوزنها و محلول های استفاده شده همراه این روش توسط پزشک تصمیم گیری شود.

به صورت کلی در صورت انجام صیحیح این موارد میکرونیدلینگ بدون عارضه خاصی می باشد و در مدت کوتاهی پوست شما به وضعیتی بهتر از قبل می رسد.

عوارض احتمالی بعد از میکرونیدلینگ تورم و قرمزی پوست و عفونت پوستی می باشد.

هر چند وقت یکبار نیاز به تکرار میکرونیدلینگ می باشد؟

تعداد جلسات با توجه به نوع ضایعه توسط پزشک تعیین می شود که معمولا بین 3 تا 5 جلسه با فاصله یک ماه می باشد.

مراقبت بعد از میکرونیدلینگ چیست؟

مراقبت بعد از میکرونیدلینگ صورت چیست ؟ در هفته بعد از انجام میکرونیدلینگ به آرامی تغییراتی را در پوست خود مشاهده خواهید کرد. بیشتر افراد به کوچک شدن منافذ باز پوستی و کاهش تعداد خطوط ظریف صورت بعد از جلسه سوم اشاره میکنند.

در روزهای بعد از انجام این میکرونیدلینگ استفاده از مرطوب کننده یکی از مهمترین مراقبت های لازم است، توصیه می شود از کرم ها و یا سرم های غیر حساسیت زا و سبک استفاده کنید.

میکرونیدلینگ صورت چیست و مراقبت بعد از میکرونیدلینگ-مرطوب سازی پوست

محافظت از آفتاب یکی دیگر از این مراقبت ها است، استفاده از کرم ضد آفتاب در روز و محافظت فیزیکی مانند کلاه لبه دار و یا چتر در آفتاب شدید توصیه می شود.

مراقبت بعد از میکرونیدلینگ-ضدآفتاب

کرم های ترمیم کننده و محلول های کلاژن ساز نیز بسته به نظر پزشک برای شما تجویز می شود.

یکی از روش های مرسوم برای القای ساخت کلاژن (collagen induction techniques) می باشد که در درمان مشکلات پوستی توسط پزشکان پوست و زیبایی استفاده فراوانی دارد. با توجه به این که این روش سرپایی می باشد و نیاز به بیهوشی ندارد در زمان کوتاهی قابل انجام می باشد.

دوره مراقبت بعد از این روش نیز نسبت به سایر روش ها کوتاه و ساده می باشد. همین موارد باعث محبوبیت این روش در بسیاری از مراکز زیبایی در سرتاسر دنیا شده است.

میکرونیدلینگ صورت چیست؟ میکرونیدلینگ با آسیب رساندن کنترل شده به پوست باعث فعال شدن مکانیسم های ترمیمی در پوست می شود که در درمان خطوط و چین و چروک های ظریف پوستی، از بین بردن رد اسکار زخم و سوختگی، از بین بردن لکه ها و یک دست کردن تون پوستی استفاده می شود.

این روش به چه صورتی انجام می شود؟

برای انجام این روش باید محل مورد نظر بی حس شود، معمولا به مدت 45 دقیقه قبل از شروع کار پماد بی حسی بروی محل مورد نظر مالیده می شود. قبل از شروع کار محل مورد نظر با محلول شستشو پاک سازی و خشک می شود و با توجه به مشکل پوستی شما یک محلول از پیش آماده شده بر روی پوست مالیده می شود این محلول می تواند حاوی کلاژن برای جوانسازی و یا ویتامین ث برای درمان لک باشد. ( به این محلول ها گاه کوکتل نیز گفته می شود.).

دستگاه های میکرونیدلینگ صورت چیست ؟در گذشته برای انجام میکرونیدلینگ صورت از دستگاه درما رولر استفاده می شد که یک غلطک کوچک پلاستیکی با تیغه های تیتانیومی یا طلایی بود و برروی پوست حرکت داده می شد و این تیغه ها با آسیب رساندن به پوست، فرایند های ترمیمی را فعال میکردند. اما امروزه بیشتر پزشکان از دستگاه های اتوماتیک با کارتریج های یک بار مصرف استفاده میکنند.

هر کارتریج حاوی تعداد 12 تا 160 سوزن با اندازه بسیار کوچک می باشد که با حرکت رفت و برگشتی سوراخ های بسیار کوچکی روی سطح پوست ایجاد میکند. در این مرحله مقداری خونریزی سطحی از این سوراخ های کوچک قابل انتظار است، پس از گذشت 1الی 2 دقیقه خونریزی متوقف شه و فقط ظاهر قرمز رنگ پوست قابل مشاهده می باشد.

پس از انجام این مرحله پوست دوباره پاکسازی می شود و در نهایت ماسک حاوی محلول های ترمیم کننده و رطوبت رسان روی پوست قرار می گیرد. ممکن است پزشک شما به شما توصیه کند تا خون و سرم خارج شده از پوست طی پروسه میکرونیدلینگ پاکسازی نشده و به مدت 24 ساعت روی پوست باقی بماند این عمل به دلیل افزایش فعالیت ترمیمی پوست در برخی مشکلات پوستی توصیه می شود.

نحوه عملکرد روش میرونیدلینگ چگونه است؟

در طی این روش درمانی هزاران سوراخ کوچک بوسیله سوزن های میکرونیدلینگ صورت در پوست ایجاد می شود که خود باعث فعال شدن آبشاری از مولکول ها و فاکتور های ترمیمی در پوست می شود. این فرایند باعث بیدار شدن فیبروبلاست ها که مهمترین سلول در بافت پوست برای انجام ترمیم بافت پوست می باشد می شود. فیبروبلاست ها علاوه بر تقسیم سلولی و افزایش تعداد با ساختن رشته های کلاژن و فیبرین و اِلاستین باعث بهبود کیفیت پوست و عملا جوانسازی پوست می شوند.

میکرونیدلینگ صورت چیست

آسیب ایجاد شده توسط سوزن ها چون فقط در قسمت های بالایی پوست می باشد به سرعت بهبود می یابد و اثرات بلند مدتی ندارد.

میکرونیدلینگ صورت صورت همیچنین اجازه نفوذ پذیری بیشتر و بهتری به داروهای مورد استفاده در طی این روش را می دهد. در نتیجه جذب و اثر دهی استفاده از این داروها افزایش می یابد.

 

مزایا و معایب میکرونیدلینگ صورت چیست؟

معایب و مزایای میکرونیدلینگ صورت چیست؟ ایا من میتوانم از این روش استفاده کنم؟

مزایا

  • زمان کوتاه انجام (کمتر از 20 دقیقه) و در صورت استفاده صحیح از کرم بی حسی، بدون درد می باشد
  • اثرات کوتاه مدت و بلند مدت قابل توجه
  • قابلیت استفاده برای طیف طولانی از مشکلات پوستی ( اسکار آکنه، لکه ها، خطوط پوستی و....) و بیشتر نواحی بدن.
  • دوره مراقبت کوتاه بعد از انجام این روش
  • برخلاف لیزر به دلیل استفاده نکردن از گرما و سوزاندن پوست در تمامی طیف های رنگی پوست قابل استفاده است
  • هزینه کمتر در مقایسه با لیزر های پوستی

معایب

  • این روش نیازمند دانش و مهارت است بنابرین انجام این روش تحت نظر افراد متفرقه و یا پزشک کم تجربه می تواند خطرناک باشد.
  • احتمال عفونت در صورت رعایت نکردن مسایل بهداشتی
  • احتمال ایجاد لک در صورت عدم رعایت مراقبت های بعد از عمل ( قرارگرفتن در معرض تابش مستقیم آفتاب)
  • این روش نیازمند انجام در دفعات با فاصله مشخص است و با یک نوبت انجام نمی توان انتظار تغییرات قابل توجهی داشت.
  • احساس سوزش و یا حساسیت پوست نسبت به آب و سرما در چند روز اول بعد از انجام این روش

#میکرونیدلینگ صورت چیست؟ #مراقبت بعد از میکرونیدلینگ