لیزر موهای زائد

لیزر موهای زائد چیست؟

اشعه لیزر میتواند فولیکول های مو را به صورت دائمی دچار آسیب و یا تخریب کند. می توان از این روش برای از بین بردن موهای زائد روی صورت و بدن استفاده کرد. به کمک این روش می توان تا 70% میزان رویش مو روی پوست را کاهش داد. در بعضی موارد می توان انتظار داشت موها بازگردد اما این موها بسیار باریک تر و کم تراکم تر از قبل خواهند بود.

لیزر موهای زائد


انواع دستگاه های لیزر

تفاوت دستگاه های مختلف لیزر موهای زائد

با توجه به پیشرفت تکنولوژی دستگاه های لیزر مختلف رولی و شاتی با طول موج های متفاوت ساخته شده اند که هر کدام کاربردهای خاص خود را دارند. در حال حاضر طول موج الکساندرایت، طول موج دایود و طول موج ان دی یاگ (ND-YAG Laser) بهترین و مجهزترین دستگاه های موجود در ایران برای حذف موهای زائد می باشند.

طول موج الکساندرایت

دستگاه الکساندرایت با تکنولوژی دقیق و طول موج 755 نانومتر دارای کارایی عالی با کمترین عوارض و بالاترین ماندگاری و تاثیر می باشد. این دستگاه از نوع لیزرهای جامد است و در محدوده نور مرئی می باشد که با طول موج کوتاه تراز طول موج دایود، در تکنولوژی الکس باعث می شود که درمان بر روی پوست های روشن تر بیشتر از پوست های تیره تاثیر داشته باشد. دستگاه الکساندرایت انواع مختلفی چون دارد که مدل کوترا یا الکس سرد (معروف به لیزر سرد یا یخ) از همه بهتر و پیشرفته تر است و قدرت بالا در حذف موهای زاید حتی از پوست های سولارکرده دارد.

طول موج دایود

طول موج الکس دایود 2022 یکی از پیشرفته ترین دستگاه های موجود می باشد که از یک سیستم خنک کننده ICE با تکنولوژی بالا تشکیل شده است و خطر سوختگی را به حداقل می رساند و بدون درد است. علاوه بر درمان موهای زائد، برای درمان زائده های عروقی و رنگدانه شده، افزایش سرعت تولید کلاژن و جوانسازی پوست نیز استفاده می شود. دستگاه الکس دیود با داشتن دو طول موج دیود 808 نانومتر و الکساندریت 755 نانومتر است. با انرژی و قدرت نفوذ بالا، طول موج طولانی دیود مستقیماً توسط رنگدانه های سطحی به پوست نفوذ می کند. بنابراین، بدلیل چند موجی بودن برای درمان همه انواع پوست بخصوص پوست برنزه و سبزه مناسب است. طول موج الکس دایود به دلیل سرعت بالاو در مان موثرتر برای افراد مقرون بصرفه می باشد.

طول موج ان دی یاگ

دستگاه ان دی یاگ (ND-YAG Laser) با طول موج بالاتر 1064 و عمق نفوذ بالا باعث می شود فولیکول مو درصد بالای آن را جذب کند تا پوست بخصوص پوست های تیره و سبزه دچار سوختگی کمتر شود. بیشترین کاربرد دستگاه ان دی یاگ برای پوست های تیره و سولار شده است.

IPL ها

IPL ها - آی‌ پی‌ ال (Intense Pulsed Light) یک نوع دستگاه رفع موهای زائد خانگی است که با پالس های نور بسیار ملایمی را به ریشه مو وارد می کنند. درمان‌های IPL یک مزیت عمده نسبت به روش‌های حذف موهای زائد مانند اپیلاسیون دارند که دائمی هستند و هر فولیکول موی زنده ای که تحت درمان قرار می گیرد به طور کامل از بین می رود و دوباره رشد نمی کند. با این حال معایبی چون پایین بودن قدرت نفوذ، غیر قابل کنترل بودن طول موج و سوختگی سطحی در آی پی ال ها وجود دارد که پزشکان از این دستگاه ها به ندرت استفاده کنند.

دستگاه لیزر خانگی

از آنجا که موها در جهت های مختلف رشد می کنند بنابراین در هر دو صورت مراجعه به مرکز لیزر موهای زائد و یا انجام آن در خانه، جلسات متعدد برای رسیدن به نتیجه مطلوب ضرورت دارد اما نمی توان از لیزر خانگی بصورت روزانه استفاده کرد. این دستگاه های خانگی انواع مختلفی از ساده تا پیشرفته شامل سیستم کولینگ و سنسور حساس به پوست های تیره و گندمی دارند و خیلی ارزان نیستند اما شاید نسبت به تعداد جلسات مود نیاز مراجعه به مرکز لیزر، ارزان تر می باشند. دستگاه های خانگی قدرت کمتر و در نتیجه تاثیر کمتری دارند و انجام کل بدن توسط خود فرد به صبر بالایی نیاز دارد. می توانید با دستگاه های باسیستم پیشرفته مانند HPL (Home Pulsed Light) تاثیر دستگاه را افزایش دهید.

بهترین و جدیدترین دستگاه لیزر: چه نوع دستگاه لیزری بهتر است؟

به طور کلی انواع مختلف پوست پاسخ های متفاوتی به لیزر می دهند. برای از بین بردن موهای زائد چند طول موج مشخص از لیزرهای پزشکی قابل استفاده می باشد. طول موج الکساندرایت (755 نانومتر) محبوب ترین طول موج در ایران می باشد. طول موج آی پی ال (590 تا 1200) نانومتر نیز یکی دیگر از طول موج های پر استفاده در ایران است. به طور کلی موهای تیره تر نسبت به موهای سفید واکنش بهتری به اشعه لیزر دارند. همچنین هرچه دستگاه جدیدتر و کمتر استفاده شده باشد توانایی بهتری در از بین بردن موهای زائد دارد.

شروع لیزر موهای زائد

تعویض دستگاه در طول لیزر درمانی چه تاثیری در روند حذف موهای زائد دارد؟

معمولا تغییر دستگاه در طول درمان توصیه نمی شود اما اگر با دستگاه هم رده و قوی تر جایگزین شود مشکلی برای روند ریزش موهای زائد شما بوجود نمی آید و در مواردی باعث افزایش سرعت روند آن شود. اما دستگاه ضعیف تر احتمال رشد مجدد موهای زائد را تسریع می بخشد، ریزش مو کاهش پیدا می کند و باعث افزایش تعداد جلسات مورد نیاز شود.

منظور از موهای زائد بدن کجاست؟

موهای زائد همان موهای ناخواسته و تیره در بدن یا صورت افراد پس از بلوغ با رشد نامطلوب مو در مناطقی است که فولیکول های مو به طور طبیعی ایجاد می شوند. موهای ناحیه تناسلی و زیر بغل، و همچنین موهای روی سر، به عنوان موهای انتهایی شناخته می شوند که به طور قابل توجهی قوی تر و ضخیم تر از بقیه موهای بدن هستند. موهای روشن‌تر و نازک‌تر که در بیشتر قسمت‌های بدن یافت می‌شود، همان موهایی است که به عنوان موهای زائد شناخته می‌شود و به لطف هورمون‌ها، موهای زائد می‌توانند با افزایش سن به موهای انتهایی تبدیل شوند. عموما بدن و صورت مردان نسبت به زنان درصد بالایی از موهای ناخواسته را دارا می باشد. موهای ناخواسته یا زائد در نواحی ای همانند پشت لب، کناره های صورت، پاها، دست ها، نواحی تناسلی، باسن، کشاله ران، زیربغل، کمر، گلو، چانه، اطراف ناف و سینه رشد می کنند و عموما ناخوشایند محسوب می شوند.

چه نواحی از بدن را می توان لیزر کرد؟ لیدیا لیزر - کلینیک زیبانگار

لیزر موهای زائد بدن تاثیر بسیار بالایی در حذف تدریجی و ریزش موهای نواحی مورد نظر دارد در نتیجه می توان از آن در نواحی حساس بدن نیز استفاده کرد. نواحی که می تواند لیزر روی آن ها انجام بگیرد عبارتند از:

صورت (چانه، پشت لب، کناره های صورت، خط ریش)

لیزر صورت عمدتا برای حذف موهای زائد غیرکرکی و بیشتر در نواحی چانه، پشت لب، اطراف صورت، گونه، پیشانی و خط ریش انجام می گیرد. در این روش اشعه دتگاه بصورت نور و حرارت جذب فولیکول های مو و باعث تخریب آنها می شود. این روند باعث ریزش موی تدریجی و توقف رشد در بلند مدت می شود. صورت شما قبل از درمان بایستی تمییز و عاری از هر گونه مواد آرایشی و کرم و پماد و شیو شده باشد و در حین درمان داشتن عینک مخصوص به روی چشم ضرری است. ژل مخصوص روی نواحی موردنظر مالیده می شود و هندپیس دستگاه روی آن کشیده می شود. بدلیل همان ژل و سیستم کولینگ دستگاه شما حرارت را متوجه نمی شوید. مدت زمان لیزر صورت بسیار کوتاه تر از سایر نواحی است و حدود 5 تا 15 دقیقه به طول می انجامد. امکان تحریک پوست، قرمزی و التهاب نواحیه درمان شده وجود دارد که ماندگار نیست.

زیربغل

برخلاف لیزر روش های دیگر حذف موهای زائد زیربغل مانند اپیلاسیون و اصلاح درد شدید و هزینه زمانی و مالی بالایی دارد. در حالیکه لیزر با آسیب به فولیکول های مو باعث ریزش تدریجی مو و در نهایت حذف دائمی موهای زیربغل می شود. به این دلیل که ناحیه زیربغل کوچک است درمان آن حدود 5 دقیقه زمان می برد و نتیجه مطلوب حداقل 4 جلسه طول می کشد. ممکن است هر 6 تا 12 ماه موها دوباره رشد کنند بنابراین جلسات شارژ اینجا اهمیت می یابد. در مورد نحوه درمان می توان گفت که ناحیه مورد نظر بایستی تمیز و عاری از هر گونه دئودورانت و اسپری باشد. اپراتور لیدیا لیزر - کلینیک زیبانگار قبل از اینکه دستگاه را روی ناحیه مورد نظر قرار دهد آن را با ژل ماساژ می دهد و درمان بدون درد شروع می شود. در صورت نیاز می توانید کمپرس سرد روی ناحیه درمان بگذارید تا مانع التهاب و قرمزی شوید.

کمر

لیزر موهای کمر یکی از کم هزینه ترین راه های حذف موهای زائد در بلند مدت می باشد. تحمل درد این ناحیه نسبت به روش های دیگر حذف مو بسیار ناچیز و گاها بدون درد می باشد و تنها چند دقیقه طول می کشد. تعداد جلسات مورد نیاز به رنگ پوست و ضخامت موهای کمر هر فرد و عوامل دیگر مثل سطح هورمون ها بستگی دارد. معمولا یک تا دو سال زمان می برد تا موهای کمر ریزش کامل پیدا کنند. هرچند اگر رشد مجدد هم داشته باشند بسیار نازک و روشن خواهند بود و به جلسات شارژ نیازمند خواهید بود.

پاها و کشاله ران

نتیجه لیزر پاها که شامل ساق پا، ران پا، سینه پا و یا کل پا می باشد به دلیل موهای ضخیم تر و تیره تر بسیار مطلوب است . نکته مهم این است که بهتر است مراقبت های قبل از درمان روی کل قسمت های پا رعایت شده باشد. در بین جلسات از شیو کردن و اپیلاسیون پاها اجتناب کنید و فقط 24 ساعت قبل از درمان ناحیه مورد نظر را شیو کنید. از یک هفته قبل در معرض نور آفتاب و اشعه ماوراء بنفش قرار نگیرید. توصیه می شود برای نتیجه بهتر ناحیه درمان را لایه برداری کنید و از هیچگونه کرم و پماد استفاده نکنید. اصولا لیزر موهای زائد پا بین 6 الی 8 جلسه طول می کشد و نیاز به جلسه شارژ و ترمیم نیز ممکن است. البته تعداد جلسات مورد نیاز هر فرد با توجه به تراکم مو و سطح هورمون ها متفاوت است.

نواحی بیکینی (ناحیه تناسلی)

حذف موهای بیکینی موهای طرفین ناحیه شرمگاهی (و گاهی اوقات در قسمت بالایی) را هدف قرار می دهد و نتیجه مطلوب و بلند مدتی با خطر پایین دارد که نیاز به روش های دیگر حذف مو را از بین می برد. در این روش پالس های نوری به فولیکول هر موی فعالی ارسال می شود تا ریشه از بین رود و جلوی رشد موها گرفته شود. معمولا این فرآیند بدون درد و یا با درد خفیف همراه با کولینگ برای تسکین پوست انجام می گیرد. از آنجایی که چرخه رشد مو متفاوت است و هر بار فولیکول های موی غیر فعالی وجود دارند نیاز به جلسات متعدد با فواصل مشخص احساس می شود. در این روش تمام مراقبت های قبل از درمان بایستی رعایت شود که شامل انتخاب بهترین مرکز با تکنسین متخصص، عدم استفاده از اپیلاسیون و روش های دیگر حذف مو، عدم برنزه کردن پوست و داشتن پوستی با سطح طبیعی از ملانین، دوری از مصرف داروهای رقیق کننده خون و غیره می باشد. معمولا پس از انجام تمامی جلسات لازم که حدودا بین 8 الی 12 جلسه طول می کشد بیکینی شما تا دو سال بدون مو خواهد بود اما باید در نظر داشته باشید که هر سال جلسات ترمیمی را انجام دهید.

قفسه سینه، سرشانه و شکم

لیزر موهای زائد سینه، سرشانه و شکم گزینه بسیاری خوبی برای افراد بخصوص برای مردان می باشد. ظریفی کار در لیزر این نواحی در مردان زمانی است که درخواست این را داشته باشند که مقداری از موی این نواحی بخصوص موی سینه آنها باقی بماند. اینجاست که اپراتور بایستی طوری درمان را انجام دهد که مرز مشخصی بین نواحی درمان شده و درمان نشده مشاهده نشود تا ظاهری طبیعی داشته باشد. البته حتی اگر بخواهند تمام موهای سینه، سرشانه و شکم از بین برود باز هم این کار به زیبایی توسط اپراتور متخصص لیدیا لیزر - کلینیک زیبانگار و نسبتا بدون درد و ضرر امکان پذیر است. حذف موهای زائد در این روش کاملا تدریجی و در طول جلسات متعدد انجام می گیرد. به طور متوسط، افراد به 5 تا 10 جلسه درمان با فواصل مناسب نیاز دارند.

بازو، مچ و ساعد دست

با قدرت اشعه لیزر داشتن بازو و دست صاف و بدون مو امکان پذیر است. این اشعه فولیکول های مو را در رشد مجدد آن ناتوان می سازد. برای این نتیجه مطلوب بخصوص برای افراد با پوست روشن و مو تیره بین 6 تا 12 جلسه درمان ضروری است و پس از آن می توانید نرمی و صافی بازو و دست خود را احساس کنید. ده روز پس از درمان ریزش موها قابل مشاهده می باشد. قبل از درمان بازو دست خود را شیو و عاری از هرگونه لوسیون و کرم کنید و در معرض نور خورشید قرار نگیرید. تمامی مراقبت های قبل و بعد از لیزر را رعایت نمایید.

علاوه بر نواحی مذکور، لیزر موهای زائد یک گزینه بسیار عالی برای افرادی می باشد که موهای سرسختی در قسمت های دیگر بدن مانند انگشت پا، پشت گردن، پیشانی و باسن دارند. این روش ریزش موی تدریجی می تواند روی نواحی مورد نیاز بصورت جداگانه و یا کاربردی (بیکینی، زیربغل، ساق پا، ساق دست) و کل بدن (فول بادی/توتال بادی) که شامل تمام نواحی است اعمال شود. ممکن است این سوال پیش بیاید که نواحی بیکینی شامل کجا است. در پاسخ به این سوال باید گفت که شامل تمام نواحی است که لباس زیر شما آن را می پوشاند. برای تصمیم گیری در مورد نواحی مورد نیاز برای لیزر با کلینیک زیبایی منتخب و پزشک خود مشورت نماید.

معایب لیزر

در لیدیا لیزر - کلینیک زیبانگار چند جلسه لیزر برای از بین بردن موهای زائد لازم است؟

به طور قطعی نمی توان برای همه افراد تعداد جلسات یکسانی را توصیه کرد. تعداد جلسات بستگی به ناحیه مورد نظر برای لیزر و ضخامت مو دارد اما به طور کلی می توان گفت 6 تا 8 جلسه با فواصل 4 تا 8 هفته، به علاوه جلسات نگهداری سالانه برای بیشتر افراد برای ریزش تدریجی موهای زائد می تواند نتیجه بخش باشد. البته ناگفته نماند که برای رسیدن به بهترین نتیجه به احتمال زیاد فرد نیاز گه گاه به جلسات پیگیری و ترمیم و جلسات شارژ داشته باشد.
پزشک متخصص کلینیک زیبانگار – لیدیا لیزر، با توجه به ضخامت مو، رنگ پوست، سفیدی مو برای شما آقایان و بانوان بهترین دستگاه با طول موج مناسب در تعداد جلسات کافی را در نظر می گیرد.

منظور از جلسات شارژ لیزر چیست؟

ممکن است در بین دو جلسه اصلی تعیین شده ریزش مو در برخی نواحی زودتر اتفاق افتاده باشد و موهای یک قسمت از نواحی درمان شده زود هنگام رشد کرده باشد. بنابراین جهت جلوگیری از رشد آن و طولانی شدن اثرات آن طبق نظر اپراتور لیدیا لیزر - کلینیک زیبانگار ممکن است نیاز باشد که جلسه درمانی اضافه ای را تحت عنوان جلسه شارژ بین دو جلسه اصلی به مرکز مربوطه مراجعه بفرمایید. این جلسات شارژ کمک می کند تا فولیکول های مو دوباره احیا نشوند و ریزش مو صورت بگیرد.

حداقل فاصله بین دو جلسه لیزر موهای زائد در لیدیا لیزر - کلینیک زیبانگار

فاصله بین دو جلسه علاوه بر تعداد جلسات پیشین، به ناحیه مورد لیزر و میزان تاثیرپذیری آن ناحیه، میزان ریزش مو و همچنین تعداد موهای در مرحله رشد فعال بستگی دارد. اصولا در جلسات اول فاصله بین دو جلسه 4 هفته می باشد و به مرور این مدت زمان افزایش می یابد و به 6 هفته می رسد.

چه زمانی و چه سنی برای شروع لیزر موهای زائد بهتر است؟

در مورد محدودیت سنی برای لیزر موهای زائد نظرات مختلفی وجود دارد اما از آنجاییکه این روش بسیار امن و پربازده است شروع آن از سن 16 سالگی مناسب است. توصیه می شود جلسات لیزر از اواخر پاییز/ ابتدای زمستان شروع شود تا در طول جلسات لازم ریزش مو اتفاق بیافتد و در تابستان به نتیجه دلخواه برسید.

با انجام لیزر امکان حذف دائمی و همیشگی موهای زائد است؟

اگرچه انجام لیزر موهای زائد نسبت به دیگر روش ها باعث ریزش موهای زائد و تاخیر در رشد آن ها می شود اما آن را برای همیشه از بین نمی برد و باعث توقف رشد آن نمی شود و نیازمند جلسات متعدد می باشد. هر چند با این روش به مرور تعداد موهای زائد به مرور کمتر، ضعیف تر و روشن تر می شوند حذف دائمی موهای زائد اتفاق نمی افتد. با اینکه این روش روی هر نوع پوست و مویی قابل انجام است اما میزان تاثیر آن به پوست و مو بستگی دارد. هر چه پوست روشن تر و مو تیره تر باشد تاثیر این روش در حذف و ریزش موهای زائد برای همیشه بالاتر است.

مزایا و فواید استفاده از لیزر چیست؟

  • بجای مراجعه پی در پی به مراکز اپیلاسیون و آرایشگاه و یا در مقایسه با تراشیدن و یا کندن مو (وکس، اپیلاسیون، موچین) با لیزر تراپی براحتی می توانید در وقت صرفه جویی کنید.
  • اشعه لیزر فقط فولیکول های مو را مورد هدف قرار می دهد و از بین می برد و باعث ریزش مو می شود و به سایر ساختار پوست آسیب نمی رساند.
  • این روش حذف مو احتمال عفونت های پوستی، کیست مویی و یا واکنش های آلرژیک ناشی از سایر روش ها را تقلیل می دهد.
  • از آنجایی که لیزر مستقیماً فولیکول‌های مو را هدف قرار می‌دهد و آنها را از بین می‌برد، نتیجه پوستی شفاف و بدون مو به دلیل ریزش مو با سرعت و دقت بالا می باشد.
  • یکی دیگر از مزایای قابل توجه آن جلوگیری از رشد موهای زائد است. فرآیند آن کاملا بدون درد است و به راحتی روی موهای نازک و رشد کرده نتیجه رضایت بخشی می دهد.
  • این روش برای از بین بردن کامل موهای بدن بسیار موثر است. بنابراین، نیازی نیست که هر بار برای انجام اپیلاسیون یا نخ زدن به سالن مراجعه کنید و می توانید در هزینه صرفه جویی کنید و حتی مقدار زیادی پول پس انداز کنید. درست است که باید برای این درمان هزینه بالاتری کنید، اما این برای یک بار در طول زندگی است.
  • یکی دیگر از مزایای ایده آل این است که حداقل عوارض جانبی را دارد. این می تواند برای مدت بسیار کوتاهی باعث ناراحتی موقت، قرمزی، تورم یا برخی تحریکات شود اما بیش از چند روز طول نخواهد کشید.

پیش از انجام لیزر موهای زائد

مراقبت ها و اقدامات قبل از انجام لیزر: قبل از لیزر چه کنیم؟

  • رعایت برخی موارد قبل از لیزر موهای زائد، احتمال سوختگی و التهاب پوست را کاهش میدهد و باعث نتیجه دهی بهتری می شود، این موارد به شرح ذیل می باشند.
    انتخاب مرکز تخصصی لیزر معتبر با مجوز با حضور پزشک مربوطه – توجه داشته باشید که انتخاب یک کلینیک با کیفیت عوارض آن را کاهش می دهد. بنابراین از انجام آن در مکان های نامعتبر مانند آرایشگاه بپرهیزید.
  • مراجعه به پزشک کلینیک مورد نظر جهت مشاوره و مطلع کردن وی در مورد سابقه اختلالات پوستی، تبخال، مصرف داروهای خاص، تداخلات دارویی و انجام آزمایش های هورمونی در صورت نیاز
  • مطلع کردن تکنسین از دریافت هر گونه درمان های پوستی در طول 4 هفته قبل
  • اجتناب از برنزه کردن و تیره کردن پوست
  • اجتناب از قرار گرفتن در معرض آفتاب بیش از حد و یا آفتاب سوختگی
  • قطع داروهای حساس به نور مانند راکوتان که به هنگام لیزر آسیب های شدیدی به پوست وارد می کند، به مدت دو هفته قبل از انجام آن. اگر داروی خاص است حتما با پزشک معالج خود مشورت کنید.
  • از روش های حذف موهای زائد برای داشتن پوستی صاف شیو کردن ناحیه مورد نظر شب قبل جلسه، مناسب و ضروری است. با توجه به اندازه موی بدن در حین لیزر شیو کردن مناسب ترین روش می باشد.
  • اجتناب از هرگونه روش های حذف مو که باعث تخریب فولیکول مو می شوند.
  • پرهیز از استفاده لوازم آرایشی تا یک روز قبل و دئودورانت و لوسیون و پماد و هر موادی که روی پوست بماند از یک هفته قبل
  • قطع مصرف رتینول یا کرم های سفید کننده از دو هفته قبل
  • پاک کردن تتو قبل از درمان تا از سوختگی پوست جلوگیری شود.

مشاوره لیزر موهای زائد

اپراتور لیزر موهای زائد لیدیا لیزر - کلینیک زیبانگار

تکنسین لیزر موهای زائد یک متخصص زیبایی مشتری مدار می باشد که با مجموعه مهارت های تخصصی و علم به نوع دستگاه مورد استفاده خدمات حذف ایمن موهای زائد را در شرایط مختلف به مشتریان ارائه می دهند که از آماده سازی قبل از شروع درمان تا مراقبت های پس از درمان مانند راه ادازی دستگاه های مورد تایید FDA، یادآوری نکات قبل از لیزر درمانی به مشتری، استریل کردن تجهیزات قبل از درمان، حفظ پروتکل های بهداشتی حین اجرای درمان و تخصص هر چه بیشتر را شامل می شود. مهارت های اپراتور می تواند در مدت زمان ریزش و حذف یکدست موهای زائد و کاهش احتمال بروزعوارض نقش پراهمیتی داشته باشد. بنابراین نه تنها در انتخاب کلینیک معتبر بایستی دقت لازم را داشته باشید، بلکه باید در انتخاب اپراتور به مهارت و تخصص آنها توجه خاصی داشته باشید. می توان موارد زیر را از جمله مهارت های اپراتور لیدیا لیزر - کلینیک زیبانگار دانست.

  • رعایت تمامی اصول و پروتکل های بهداشتی قبل، حین و پس از درمان
  • پیگیری اثربخشی درمان های انجام شده بر روی همه بیماران
  • مشخص کردن تکنیک های مناسب درمان نسبت به شرایط هر فرد برای ارائه نتایج مطلوب
  • ارائه خدمات دقیق به مشتریان و اجرای درمان و پیگیری مداوم
  • نظارت، عیب یابی و نگهداری تجهیزات لیزر
  • موارد منع مصرف شناسایی شده قبل از درمان و ارزیابی هر گونه واکنش نامطلوب پوست افراد

لیزر و دوران قاعدگی

انجام لیزر در دوران قاعدگی تاثیری بر هورمون های بدن و تاخیر در پریود ندارد. چرا که لیزر به پوست و فولیکول مو بدن نفوذ می کند و نه عمیق تر! بنابراین شما می توانید دوران عادت ماهانه از این روش استفده کنید. اگر ناحیه درمان ناحیه بیکینی است بهتر است از تامپون استفاده کنید و یا درمان خود را به بعد از قاعدگی و سندروم PMS (Premenstrual Syndrome) موکول کنید.

لیزر و بوتاکس و ژل

از آنجاییکه انجام همزمان بوتاکس و لیزر ممکن است منجر به نتایج نامطلوبی شود توصیه می شود دو هفته قبل و یا دو هفته بعد از بوتاکس درمان لیزر خود را انجام دهید تا سم بوتولینوم (Botulinum Toxin) به طور کامل تاثیر خود را بگذارد و پوست بهبود یابد. همچنین اگر بعد از بوتاکس روی پوستتان کبودی و تورم وجود داشت پیشنهاد می شود تا رفع مشکل صبر کنید.

در حین انجام لیزر موهای زائد

در لیدیا لیزر - کلینیک زیبانگار لیزر موهای زائد چگونه انجام می شود؟

لازم به ذکر است که قبل از هرچیزی مراجعه به پزشک مربوطه و گرفتن راهنمایی و مشاوره در خصوص لیزر موهای زائد از اهمیت بالایی برخوردار است. برای درمان با دستگاه های جدید رولی نیازی به بی حسی موضعی نیست و خود دستگاه دارای سیستم کولینگ می باشد که پوست در طی درمان خنک می ماند. متقاضی بایستی حین درمان از یک عینک محافظ با صفحه مات روی چشم خود استفاده کند. اپراتور به نواحی مورد نیاز ژل میمالد و سپس هندپیس دستگاه را روی سطح پوست قرار می‌دهد و آن را فعال می‌کند. پالس های دستگاه با پوست و فولیکول های مو برخورد می کند و شما آن را از طریق سوزن سوزن شدن پوستتان بدون درد حس میکنید. این حرارت همان اشعه نوری است که فولیکول های مو را هدف می گیرد و به مرور زمان باعث کاهش رشد مو می شود. شما می توانید از لیزر برای تمامی نواحی بدن و یا قسمتی از آن مانند بیکینی، ساق پا، ساق دست، ساعد، زیربغل، کشاله ران و صورت استفاده نمایید.

در لیدیا لیزر - کلینیک زیبانگار لیزر موهای زائد چقدر طول میکشد؟

مدت زمان انجام لیزر در هر جلسه بستگی به ناحیه مورد درمان و همچنین مدل های مختلف دستگاه لیزر دارد. این مدت زمان می تواند از 5 تا 45 دقیقه متغیر باشد. در حالیکه زیربغل فقط 5 دقیقه طول می کشد، ساق پا مدت زمانی حدودا 20 دقیقه طول می کشد. بیکینی حدو د 15 دقیقه و کل پاها بین 35 تا 45 دقیقه طول می کشد.

تعداد جلسات لیزر موهای زائد

در لیدیا لیزر - کلینیک زیبانگار آیا لیزر درمانی درد دارد؟

لیزر یک روش بسیار ایده آل برای حذف موهای زائد می باشد اما مزایای آن را نمی توان بدون سطحی از ناراحتی و درد بدست آورد. میزان درد می‌تواند بر اساس نوع دستگاه، ناحیه‌ تحت درمان و میزان تحمل درد فرد متفاوت باشد. این روش از حرارت بالا برای از بین بردن فولیکول های مو استفاده می کند. ممکن است گرما را خیلی احساس نکنید اما یک نوع حس تماس نوار پلاستیکی با پوست خود را خواهید داشت. امروزه با وجود دستگاه های مدرن احساس درد به سطح ناچیزی رسیده است. اپراتور لیدیا لیزر - کلینیک زیبانگار در ابتدای انجام درمان حرارت را مطابق ناحیه مورد نظر تنظیم می کند. بنابراین در ابتدا شاید گرما را حس کنید. در حین انجام درمان نیز بدن شما با ژل مخصوص پوشانده می شود و با استفاده از دستگاه کولینگ فرد حرارت را متوجه نمی شود. همچنین ممکن است پس از درمان، ناراحتی خفیفی مانند قرمزی، تورم و سوزش خفیف را تجربه کنید که با رعایت نکات بهداشتی چند روز بیشتر طول نمی کشد.

بعد از انجام لیزر موهای زائد

مراقبت های بعد از لیزر: بعد از لیزر چه کنیم؟

  • می توانید برای تسکین و کاهش التهاب ناحیه درمان شده از کمپرس سرد استفاده کنید.
  • در مورد شستن صورت و نواحی درمان شده بهتر است تا 4 ساعت ناحیه مورد نظر را نشویید و دوش نگیرید و پس از آن بدون مواد شوینده می توانید ناحیه مورد نظر را آب کشی نمایید.
  • تا 24 ساعت از استفاده از هرگونه مواد شوینده بدن اجتناب کنید.
  • بهتر است تا 24 ساعت پس از درمان آرایش نکنید. چون پوست در این دوران حساس است و امکان عفونت وجود دارد. در صورت ضرورت می توانید پوست خود را آرایش کنید و در صورت غیر طبیعی جلوه داده شدن پوست درمان شده با آرایش سریعا آن را پاک کنید.
  • مراقب باشید ناحیه درمان شده تا چند روز از فعالیت های خشن و آسیب های ورزشی و ماساژ و غیره دور بماند.
  • تا چند روز از لوسیون ها، اسکراب ها و محصولات مراقبت پوستی مثل ماسک صورت و کرم ضد آکنه استفاده نکنید.
  • ناحیه مورد نظر را از تابش مستقیم نور آفتاب دور نگه دارید.
  • استفاده از ضدآفتاب با SPF بالا تا یک ماه ناحیه درمان شده را از نور خورشید محافظت میکند.
  • پوست خود را در دوران لیزر برنزه نکنید تا میکروپیگمنتیشن اتفاق نیافتد.
  • بهتر است تا شب قبل از جلسه لیزر بعدی موهای زائد را شیو نکنید اما دو هفته اول پس از درمان هرگز شیو نکنید.
  • تا یک هفته استخر رفتن ممنوع است. به دلیل باز بودن منافذ پوست پس از لیزر، کل موجود در آب باعث سوزش و خارش نواحی درمان شده می شود.
  • در صورت بروز سوختگی و التهاب برای ترمیم و بهبود آن نواحی می توان از کرم ترمیم کننده سیکادیان (دو بار در روز - روی زخم های باز استفاده نشود)، کرم ترمیم کننده سیکا اکسپرت (برای کاهش تورم و قرمزی و پیشگیری از عفونت) و کرم ترمیم کننده کالی درم (ترمیم کننده و آبرسان) استفاده کرد.

مزایای استفاده از لیزر

چند روز بعد از لیزر موهای زائد می ریزد (ریزش مو)؟

شروع ریزش موهای زائد پس از لیزر بطور ناگهانی اتفاق نمی افتد و به مرور در طی یک هفته تا ده روز پس از انجام اولین جلسه لیز، تار موهای زائد ضعیف شده و به آرامی ریزش مو آغاز می شود. برخی موها بلافاصله از فولیکول خارج می شوند در حالیکه برخی دیگر ممکن است رشد کنند و در هفته های بعدی ریزش مو قابل مشاهده باشد.

علت زیاد شدن مو بعد از لیزر چیست؟

حتی اگر لیزر درمانی به فولیکول های مو آسیب برساند، آنها را به طور کامل از بین نمی برد و ریزش مو کامل صورت نمی گیرد. با گذشت زمان، فولیکول های تحت درمان ممکن است از آسیب اولیه بهبود یافته و دوباره مو رشد کنند. از بین بردن هر فولیکول مو در یک ناحیه خاص نیازمند جلسات طولانی است. بنابراین، ممکن است غیر از ریزش مو در برخی موارد متوجه مقدار کمی از رشد مجدد مو شوید.

چرا در برخی از نواحی و یا برخی از افراد لیزر موهای زائد جواب نمی دهد؟

انجام لیزر یکی از روش های محبوب از بین بردن موهای زائد می باشد اما جواب نگرفتن از آن و رویش مجدد مو می تواند باعث ناامیدی افراد شود اما باید گفت که عدم جوابدهی و بازگشت مجدد می تواند علل مختلفی داشته باشد که در اکثر مواقع می توان این مشکلات را رفع کرد.
• اولین مورد، رنگ پوست و یا مو می باشد. چون لیزر رنگ را مورد هدف قرار می دهد بنابراین هر چه قدر پوست تیره تر و رنگین تر و یا مو روشن تر باشد قدرت دستگاه کاهش پیدا می کند.
• ضخامت مو مورد مهم دیگری است که باید به آن توجه داشت تاثیر لیزر روی موهای ضخیم تر بیشتر است. بهتر است که موهای کرکی شیو و یا لیزر نشوند.
• مورد دیگری که مانع از جوابدهی بالا می شود مشکلات هورمونی است که باید قبل از انجام لیزر موهای زائد رفع شوند. بدین جهت آزمایش های هورمونی لازم را انجام دهید و با پزشک معالج خود مشورت نمایید.
• درست است که شیو کردن موهای زائد یک شب قبل بهترین روش قبل از لیزر موهای زائد می باشد اما اگر در فاصله بین دو جلسه مرتب عمل شیو را انجام دهید سطح جوابدهی پایین می آید.
• همچنین نحوه حذف موی زائد قبل و در حین انجام آن مهم است. اگر برای حذف موهای زائد از اپلاسیون و روش هایی که باعث ندیده شدن مو توسط دستگاه مورد نظر استفاده کنید احتمال جوابدهی لیزر پایین می آید.

عوارض و معایب لیزر موهای زائد چیست؟

  • در مورد اینکه آیا انجام لیزر برای بدن ضرر دارد یا نه باید گفت که به طور کلی، تشعشعات آن به خودی خود مضر نیست و در تعامل با بدن مانند نور معمولی رفتار می کند. لیزر موهای زائد عوارض خطرناک و وحشتناکی ندارد. ممکن است عوارض ناچیز و معمولی مانند مثال های ذیل داشته باشد:
    این روش زمانبر می باشد و ریزش موهای زائد در یک روند تدریجی اتفاق می افتد. نتیجه مطلوب از ریزش مو در طی چندین جلسه بدست می آید.
  • در اولین جلسات خارش و قرمزی پوست یک عارضه بسیار معمول می باشد. از ژل آلوئه ورا برای تسکین پوست استفاده کنید.
  • پس از ریزش موهای زائد همیشه تعدادی از موها امکان بازگشت دارند پس نیاز به شارژ مجدد و انجام جلسات یاد آور می باشد.
  • استفاده از این روش همراه با مقداری ناراحتی یا درد می باشد. بعضی از افراد این درد را به صورت سوزش و بعضی به صورت ضربه به پوست توصیف می کنند.
  • امکان سوختگی یا تورم پوست در صورت استفاده از موارد آرایشی و بهداشتی قبل و همچنین تجربه اپراتور در حین آن وجود دارد. بیماران با پوست تیره بیشتر در معرض خطر سوختگی قرار دارند.
  • تغییر رنگدانه های پوست در طول درمان از دیگر عوارض می باشد که باعث می شود ناحیه مربوطه نسبت به نواحی دیگر بدن روشن تر و یا تیره تر شود که ممکن است موقت و در موارد نادر دائمی می باشد.
  • احتمال اینکه سوزش چشم را در صورتی که از عینک مخصوص استفاده نکنید بالا می باشد.
  • این روش برای همه مناسب نیست. اثر بخشی آن در همه انواع پوست یکسان نیست. معمولاً موهای تیره با پوست روشن به خوبی در این عمل کار می کنند، اما برای موهای نازک روشن کرکی، این کار چندان مؤثر نیست. به طور کلی بهترین نتیجه در پوست های روشن با موهای تیره تر دیده می شود.

لیزر و ایجاد لک و جوش

پس از جلسات لیزر موهای زائد، ممکن است آکنه یا جوش در ناحیه درمان ظاهر شود. این عارضه جانبی زمانی اتفاق می افتد که منافذ مسدود می شوند. سعی کنید از مرطوب کننده های سنگین مانند آکوافور یا وازلین استفاده نکنید زیرا ممکن است در بروز آکنه نقش داشته باشد. از آنجایی که گرمای لیزر منافذ شما را باز می کند، پوست شما به این عفونت های بسیار ریز حساس می شود. همچنین اگر پوست روشنی دارید، به احتمال زیاد لکه های تیره تری در ناحیه درمان خواهید داشت. همچنین در مورد افرادی با پوست تیره نیز ممکن است لکه های روشن تری پدید بیاید. در نهایت این تغییرات موقتی هستند و معمولاً دلیلی برای نگرانی نیست.

لیزر و خشکی پوست

بهنگام انجام لیزر نه تنها مو از بدن حذف می‌شود، بلکه در اکثر موارد روغن‌های طبیعی بدن نیز از بین می‌روند و در نتیجه پوست خشک می‌شود و هنگام لمس آن احساس خشن بودن پوست به شما دست می دهد. برخی از افراد خشکی و خارش موقتی را تجربه می کنند، اما این عوارض معمولاً خفیف هستند و خود به خود برطرف می شوند. می توانید تا زمانی که لایه برداری و پوسته پوسته شدن متوقف شود از آلوئه ورا یا مرطوب کننده استفاده کنید و با نوشیدن آب زیاد و استفاده لوسیون های بدن آن را به حداقل برسانید ممکن است با بهبودی پوست، خارش نیز تجربه کنید.

لیزر، موهای کرکی و نازک را ضخیم می کند؟

اشعه لیزر باعث تحریک موهای کرکی بدن می شود و بجای ریزش مو باعث ضخیم تر شدن آن می شود. بنابراین توصیه می شود از لیزر کردن موهای کرکی بدن خود دوری کنید.
متأسفانه یک عارضه جانبی نادر دیگر لیزر موهای زائد این است که این روش در واقع رشد مو را بدتر می کند و عمدتاً در قسمت پایین صورت زنان جوان، به ویژه با پوست های تیره تر و با بیماری هایی مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک یا بیمارانی که داروهایی مانند کورتیکواستروئید مصرف می کنند، مرتبط است. اگر از دستگاه های کم توان یا دستگاه های نوع IPL برای حذف موهای زائد استفاده شود یا برخی از پروتکل های ضعیف تر برای حذف موهای زائد استفاده شوند درصد ریزش مو کمتر می شود. به نظر می رسد در برخی از بیماران، حرارت کم می تواند باعث رشد موها شود. پتانسیل بدتر شدن روند رشد مو و عدم ریزش مو با لیزر موهای زائد نشان می دهد که ارزیابی کامل قبل از شروع حذف موهای زائد چقدر مهم است. ارزیابی کامل قبل از درمان در یک محیط کلینیک پزشکی به بهترین وجه خطر بالقوه عوارض را شناسایی می کند.

تصورات اشتباه

چه میزان لیزر موهای زائد سرطان زاست؟

دستگاه های لیزر برای حذف موهای زائد بجای استفاده ازموج های فرابنفش مانند اشعه UV ،که به سلول ها آسیب می رساند، از تابش غیر یونیزه به شکل منبع نور استفاده می کنند بنابراین نمی تواند باعث بروز سرطان شوند. در حالیکه هیچ مدرکی مبنی بر اینکه لیزر درمانی می تواند خطر ابتلا به هر نوع سرطان یا هر بیماری دیگری را افزایش دهد وجود ندارد، هنوز مطالعه کاملی هم روی اینکه ان روش سرطان زاست یا خیر صورت نگرفته است. بنابراین افرادی که در خانواده خود آثار سرطان پوست را می بینند بهتر است با احتیاط و تحت نظر پزشک موهای زائد بدن خود را لیزر کنند.

لیزر موهای زائد و آسیب غدد لنفاوی

یکی از دغدغه های اکثر افراد این است که آیا لیزر موهای زائد به غدد لنفاوی آسیب می رساند؟ در پاسخ باید گفت که خیر. در این روش اشعه فقط به چند میلی متر زیر سطح پوست جایی که که فولیکول های مو قرار دارد نفوذ می کند. در حالیکه غدد لنفاوی که در سرتاسر بدن قرار گرفته اند در عمق بیشتری قرار دارند.

لیزر موهای زائد باعث نازایی می شود؟

هدف از این روش ریزش تدریجی موهای ناخواسته بدن و صورت می باشد و تنها ناحیه تحت تاثیر لیزر سطح پوست و رنگدانه های پوست و فولیکول های مو می باشد بنابراین به هیچ عنوان تاثیری در ارگان های بدن و نازایی ندارد.

آیا لیزردرمانی باعث سفیدی موهای بدن می شود؟

از آنجا که لیزر رشد فولیکول های مو را متوقف و یا کند می کند، پس از چندین جلسه، موهای باقیمانده ممکن است نازک تر و کمی روشن تر شوند و در اکثر موارد ریزش مو اتفاق می افتد، اما هرگز در نتیجه لیزر سفید نمی شوند. سفیدی مو با عوامل دیگری مثل ژنتیک، افزایش سن و کاهش ملانین در ارتباط است.

لیزر موهای زائد از نظر طب سنتی

طبق دلایل علمی و از نظر طب سنتی وجود موهای انتهایی و زائد روی سر، صورت و بدن مزیت هایی برای سلامت انسان دارد و باعث خروج سموم از بدن می شوند و ریزش موهای زائد توسط دستگاه های مختلف قابل قبول نیست . مهم‌ترین دلیل موهای روی سر تنظیم دمای مغز است. موهای زیر بغل و نواحی تناسلی به پراکندگی مولکول های بو کمک می کنند. این مولکول‌های بو، حداقل برخی از آنها، برای برقراری ارتباط در مورد وضعیت تولید مثل و جذابیت ما واقعا مهم هستند. از سوی دیگر، ابروها هدفی کاملاً متفاوت از موهای زیر بغل یا ناحیه تناسلی دارند. ابروها به ما اجازه می‌دهند که حالت‌های ما از فردی به فرد دیگر، حتی در فاصله‌ای دور، مشخص یا منتقل شود. موهای ریز، روشن و کرکی و بطور کلی موهای زائد به پوست ما اجازه می دهند بدرستی ترمیم شود – آنها مخازن کوچکی از سلول های بنیادی هستند که به ما در التیام زخم هایمان کمک می کنند. و فقط در سه ناحیه از بدن مو رشد نمی کند: کف دست، کف پا و قسمت رنگی لب. غدد چربی به فولیکول های مو متصل هستند. پس شما می‌توانید غده‌هایی داشته باشید که عرق تولید می‌کنند اما لزوماً سبوم (چربی چوست) تولید نمی‌کنند. بنابراین هرگز روی کف دست و پاهای خود جوش نخواهید داشت. بنابراین طب سنتی هر نوع روش حذف موی دائمی و ریزش موهای ناخواسته را رد می کند.