آکنه یا جوش صورت نشانه چیست؟

آکنه یا جوش صورت چیست؟

برای آنکه بدانیم جوش صورت نشانه چیست ابتدا باید بدانیم جوش صورت چیست ؟ آکنه یک مشکل پوستی است که تقریباً همه را بدون در نظر گرفتن سن، نژاد یا جنسیت درگیر می کند. به گفته آکادمی پوست آمریکا، آکنه (معروف به آکنه ولگاریس) شایع ترین نگرانی پوست در میان آمریکای ها است که در فرهنگ عامیانه معمولاً جوش نامیده می‌شود، در سنین نوجوانی ظاهر می‌شود (تقریباً 90٪ نوجوانان تا حدی از آکنه رنج می‌برند).

برخی از زنان برای اولین بار در بزرگسالی این عارضه پوستی را تجربه می‌کنند، اغلب در دوران بارداری یا یائسگی، زمانی که هورمون‌هایی به نام آندروژن تولید سبوم را افزایش می‌دهند که منجر به پوست چرب می‌شود. 

انواع شایع آکنه:

آکنه غیرالتهابی: که با مسدود شدن منافذ (معروف به فولیکول) با چربی (سبوم) و سلول های مرده پوست ایجاد می شود، به عنوان آکنه کومدونال نیز شناخته می شود که دو نوع وجود دارد:

  • جوش‌های سرسیاه: منافذ مسدود شده‌ای هستند که باز می‌مانند، بنابراین روغن محبوس شده توسط هوا اکسید شده و سیاه به نظر می‌رسد. جوش های سرسیاه به دلیل کثیفی ایجاد نمی شوند، بنابراین سعی نکنید آنها را پاک کنید - این فقط پوست شما را تحریک می کند.
  • جوش های سرسفید: منافذ مسدود و بسته هستند. هنگامی که آنها درمان نشوند، می توانند منجر به آکنه التهابی شوند.

آکنه التهابی: زمانی ایجاد می‌شود که باکتری‌هایی که به طور معمول در بالای پوست شما زندگی می‌کنند در منافذ به دام افتاده و این منافذ بسته شده، عفونی و قرمز و متورم میشود.

انواع آکنه های التهابی عبارتند از:

  • پاپول ها: برجستگی های کوچک و حساس که زمانی ایجاد می شوند که روغن، باکتری ها و سلول های مرده به عمق پوست فشار می آورند و باعث التهاب می شوند.
  • پوسچول: پاپول های پر از چرک، اغلب با مرکز زرد
  • ندول ها: توده های بزرگ، جامد و دردناکی که در زیر سطح پوست ایجاد می شوند.
  • کیست ها: توده های عمیق، دردناک و پر از چرک که در زیر سطح پوست فرو رفته اند. آکنه یا جوش صورت کیستیک شدیدترین نوع است.

آکنه یا جوش صورت نشانه چیست؟- انواع جوش یا اکنه


جوش صورت نشانه چیست

روغن اضافی:

سبوم یک مرطوب کننده طبیعی پوست است، اما غدد چربی می توانند چربی بیش از حد را از بدن خارج کنند. وقتی سلول‌های مرده پوست جمع می‌شوند و شروع به تشکیل پلاگ می‌کنند، چربی اضافی پشت آن جمع می‌شود. 

منافذ مسدود شده:

 هنگامی که منافذ پوست با چربی، سلول های مرده پوست یا آرایش مسدود می شود، جوش های سرسیاه و سرسفید ایجاد می شوند.

باکتری ها:

باکتری اکنه به طور معمول در غدد چربی پوست زندگی می کند. اما همانطور که باکتری ها از روغن اضافی تغذیه می کنند، تکثیر می شوند و منافذ را ملتهب می کنند. در نهایت، منافذ ممکن است پاره شود - که منجر به پوسچول، پاپول، ندول و کیست می شود. آکنه التهابی نیاز به دارو، اغلب آنتی بیوتیک های موضعی یا خوراکی دارد تا التهاب را آرام کند و باکتری ها را پاک کند. 

هورمون ها:

تغییرات در هورمون ها نیز می تواند نقش مهمی در بروز آکنه یا جوش صورت داشته باشد. به گفته ی برخی پزشکان «با شروع دوران بلوغ، سطح هورمون‌ها در نوسان است و بدن به طرق مختلف از جمله آکنه واکنش نشان می‌دهد».

هورمون‌هایی مانند آندروژن‌ها تولید چربی را تحریک می‌کنند و باعث می‌شوند سلول‌های مرده پوست «چسبنده» شوند و احتمال مسدود شدن منافذ پوست را افزایش می‌دهند. در زنان، نوسانات چرخه‌ای هورمون در طول دوره قاعدگی آنها می‌تواند منجر به شعله‌ور شدن ماهانه آکنه شود، به‌ویژه، برجستگی‌های قرمز دردناک در امتداد خط فک. به همین دلیل است که پزشکان ممکن است قرص های ضد بارداری را به عنوان درمان آکنه تجویز کنند. آنها می توانند به آرام کردن تغییرات هورمونی که باعث آکنه می شوند کمک کنند و منجر به شفافیت پوست در طول ماه شود. اگر آکنه دارید و سیکل های قاعدگی نامنظم دارید، سطح هورمون خود را بررسی کنید.

موثرترین داروها و درمان های جوش صورت یا آکنه کدامند؟

برای درمان بهتر ابتدا باید بدانیم که جوش صورت نشانه چیست ؟ از آنجایی که هر نوع آکنه بهترین پاسخ را به داروها و درمان‌های مختلف می‌دهد، بهتر است توسط یک متخصص پوست و با ترکیبی از درمان‌های سفارشی شده برای هر فرد، درمان شود. به خاطر داشته باشید که سه تا شش ماه طول می کشد تا اثرات کامل هر درمان آکنه را مشاهده کنید.

بعد از آنکه توسط پزشک تشخیص داده شد که جوش صورت شما نشانه چیست ، یکی از درمان های ذیل را برای شما شروع می کند.

رتینول: شناخته شده ترین نام تجاری ویتامین آ رتینوئید است. رتینوئیدها از تشکیل جوش های سر سیاه و سفید روی پوست جلوگیری می کنند. اینها اولین ضایعات آکنه هستند که می توانند سایر اشکال آکنه را ایجاد کنند.

آکنه یا جوش صورت نشانه چیست؟- رتینول

آکوتان (ایزوترتینوئین): تنها دارویی است که پتانسیل خلاص شدن از شر آکنه یا جوش صورت را دارد. دکتر مایکل گرینبرگ ، متخصص پوست در روستای الک گروو، ایلینوی، می گوید: "همه داروها فقط برای کنترل آکنه کار می کنند". دکتر بابی بوکا ، متخصص پوست نیویورک، می‌گوید: "ایزوترتینوئین علاوه بر کاهش چشمگیر ضایعات آکنه، ماندگاری قابل‌توجهی دارد که معمولاً برای سال‌ها از بین نمیرود. بسته به اینکه روزانه چند میلی گرم مصرف می کنید، دوره دارو می تواند چهار تا شش ماه طول بکشد. هر چه دوز شما بالاتر باشد، عوارض جانبی بیشتری ممکن است تجربه کنید. شایع ترین عارضه جانبی خشکی است."

دکتر بوکا، که می‌گوید بیماران معمولاً پس از دو یا سه ماه، بارزترین نتایج را مشاهده می‌کنند، می‌گوید: «مبتلایان به آکنه‌های شدید ممکن است قبل از بهبود کلی متوجه بدتر شدن موقت آکنه خود شوند، اما معمولاً از روز اول بهبودی ثابتی حاصل می‌شود.

توجه داشته باشید اقدام به بارداری در طول دوره درمان با آکوتان اکیدا ممنوع است. ایزوترتینوئین می تواند باعث نقایص شدید مادرزادی شود، بنابراین زنان در سنین باروری باید احتیاطات خاصی (از جمله انجام آزمایشات بارداری منظم) را هنگام استفاده از این دارو انجام دهند.

لایه برداری: لایه برداری سطحی سلول های مرده پوست و تقویت کلاژن به درمان آکنه (جوش صورت) و تیرگی کمک می کند. مانند سایر لایه‌برداری‌های شیمیایی، لایه‌برداری سالیسیلیک معمولاً به یک سری درمان هفتگی یا دو هفته‌ای نیاز دارد. بسیاری از متخصصان پوست، اسید سالیسیلیک را برای آکنه ترجیح می دهند، زیرا در منافذ نفوذ می کند و روغن را بهتر از سایر گزینه ها حل می کند. همچنین ضد التهاب است. لایه برداری گلیکولیک یکی دیگر از گزینه های داخل مطب برای درمان آکنه است. با این حال مطالعه بر روی زنان مبتلا به آکنه التهابی خفیف تا متوسط ​​نشان داد که در حالی که لایه برداری سالیسیلیک و گلیکولیک هر دو در کاهش ضایعات آکنه موثر بودند، لایه برداری با اسید سالیسیلیک نتایج طولانی تری داشت و عوارض جانبی کمتری داشت. 

نور LED: اگر راه حل شیمیایی برای مبارزه با آکنه مناسب نباشد ممکن است (نورLED) بهترین گزینه باشد. در طول این روش در مطب، یک متخصص پوست یا زیبایی از نور آبی برای هدف قرار دادن غدد چربی (برای کاهش فعالیت آنها) و از بین بردن باکتری های مولد آکنه استفاده می کند. آنها همچنین ممکن است از نور قرمز برای کاهش التهاب استفاده کنند. این درمان می تواند جوش های فعلی را التیام بخشد و از بروز جوش های جدید جلوگیری کند. بهترین نتیجه را شش تا هشت جلسه هفتگی خواهید دید. جلسات پیگیری سالانه به حفظ آنها کمک می کند.

LED فوتودینامیک درمانی مشابه نور درمانی است، با یک تفاوت کلیدی: ارائه دهنده شما با استفاده از یک داروی موضعی شروع می کند تا پوست حساس تر به نور شود، سپس آن را در معرض نور آبی یا قرمز قرار می دهد که دارو را "روشن" می کند. این درمان باکتری P. acnes را از بین می برد و به کوچک شدن غدد چربی کمک می کند. به جز اندکی قرمزی و تورم پوست، هیچ زمان از کار عارضه دیگری با این روش وجود ندارد. این درمان برای درمان آکنه های خفیف تا شدید موثر در نظر گرفته می شود و ممکن است با تحریک تولید کلاژن و رشد رگ های خونی جدید به کاهش اسکار آکنه کمک کند. 

اسپیرونولاکتون: را می توان برای جلوگیری از عملکرد هورمون های بدن بر روی غدد چربی استفاده کرد و آن را برای درمان آکنه ای که با نوسانات هورمونی تشدید می شود، ایده آل می کند.  در مطالعه انجام شده در FDA نشان میدهد که استفاده از این دارو (تا هشت سال، در یک مطالعه) بی خطر است. دوز دارو بسته به نظر پزشک از 25 میلی گرم تا 200 میلی گرم در روز متغیر است، اما معمولاً دوز کمتری تجویز می شود که بعد از یک ماه افزایش می یابد. حتی در دوز پایین، زنان اغلب بهبودی را مشاهده می کنند.

هشدار: اگر باردار هستید یا در تلاش برای باردار شدن هستید، به دلیل نگرانی در مورد نقایص مادرزادی، اسپیرونولاکتون نباید مصرف شود.

 
سایر گزینه های درمان جوش صورت یا آکنه

بعد از آنکه مشخص شد جوش صورت شما نشانه چیست ، پزشک می تواند داروی مناسب تری را برای شما تجویز کند.

آنتی بیوتیک ها: آنتی بیوتیک های موضعی مانند کلیندامایسین و اریترومایسین می توانند میزان باکتری پی آکنه را روی پوست کاهش دهند و التهاب ایجاد شده را کاهش دهند. با این حال، گاهی اوقات گزینه های موضعی آن را کاهش نمی دهند. آنتی بیوتیک های خوراکی باید در کوتاه ترین زمان ممکن، معمولاً سه تا چهار ماه استفاده شوند. این به سایر مواد موضعی مانند رتینوئیدها اجازه می دهد تا شروع به کار کنند تا منافذ شما را باز کنند. آنتی بیوتیک های موضعی و خوراکی اغلب با بنزوئیل پراکسید، یکی دیگر از آنتی سپتیک های موضعی رایج، برای کاهش احتمال ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی تجویز می شوند. 

قرص های ضد بارداری: پیشگیری از بارداری خوراکی که هم حاوی استروژن و هم پروژسترون است به تنظیم سطح هورمون کمک می کند، بنابراین افزایش چشمگیری در هورمون های مردانه (آندروژن ها) که باعث تولید سبوم می شوند، نخواهید داشت. (قرص‌های ضدبارداری غالباً پروژسترون باعث بدتر شدن آکنه می‌شوند.) تحقیقات نشان داده است که قرص‌های ضدبارداری خوراکی حاوی استروژن در درمان جوش‌های سرسیاه، سرسفید، جوش‌ها، ندول‌ها و کیست‌ها موثر هستند.

این قرص ها به طور کلی برای زنان بی خطر است، اما برخی نباید آن را مصرف کنند.

 بسیاری از متخصصان پوست، قرص های پیشگیری از بارداری خوراکی را تجویز نمی کنند، بنابراین باید با پزشک متخصص زنان و زایمان خود صحبت کنید تا ببینید آیا این روش درمانی برای شما مناسب است یا خیر.

سباسیا: سباسیا که در سال 2018 توسط FDA تائید شد، یک درمان آکنه در مطب است که از ذرات ریز طلای برای از بین بردن غدد چربی سبوم استفاده می کند. در طول درمان، ریز ذرات طلا به غدد چربی جذب می‌شوند و سپس توسط لیزر مورد هدف قرار می‌گیرند. لیزر این ذرات را گرم می کند که به نوبه خود، غدد چربی را به طور موثر از بین می برند. هنگامی که این غدد از بین رفتند، شیوع آکنه کاهش می یابد، منافذ کوچکتر ظاهر می شوند و چربی کاهش می یابد. نتایج حاصل از این درمان حدود 10 تا 12 هفته طول می کشد تا آشکار شود و برای نتیجه مطلوب به بیماران توصیه می شود که سه درمان را انجام دهند.


راه حل های موضعی مراقبت از پوست برای آکنه

زمانی که توسط پزشک ویزیت شدید و متوجه شدید که جوش صورت نشانه چیست ، میتوانید یکی از راهکارهای زیر را برای درمان موضعی به کار بگیرید.

  • هنگامی که برای کاهش آکنه یا جوش صورت خود دست به کار میشوید، بهتر است با مراجعه به متخصص پوست شروع کنید، که می تواند بهترین گزینه های مراقبت از پوست را برای شما توصیه کند.
  • بسیاری از درمان‌های آکنه پوست شما را خشک می‌کنند، بنابراین استفاده از یک مرطوب‌کننده یا لوسیون بدون چربی و غیر کومدوژنیک (به این معنی که منافذ را مسدود نمی‌کند) به پوست شما اجازه می‌دهد تا آنها را بهتر تحمل کنید.
  • کرم ضد آفتاب نیز بسیار مهم است زیرا پوست خشک و حساس حتی بیشتر از قبل در معرض اشعه های مضر آفتاب است، به خصوص اگر از رتینوئید استفاده می کنید.
  • دو تا از بهترین ماده ضد جوش که در حال حاضر می توانید بدون نسخه بخرید اسید سالیسیلیک و بنزوئیل پراکسید هستند. هر دو ماده به عنوان یک لایه بردار عمل می کنند و به حذف سلول های مرده پوست و سبوم از منافذ کمک می کنند. 
  • بنزوئیل پراکسید همچنین باکتری های مولد آکنه یا جوش صورت را در هنگام تماس از بین می برد، که به جلوگیری از ایجاد جوش کمک می کند.
  • آلفا هیدروکسی، اسیدهایی مانند اسید گلیکولیک و اسید لاکتیک نیز دارای خواص لایه برداری هستند، بنابراین گزینه های خوبی برای کسانی هستند که ملتهب شدن پوست را تجربه می کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به صفحه خدمات درمان اسکار جوش و آکنه زیبانگار مراجعه بفرمایید.