راه درمان سیاهی دور چشم چیست

سیاهی دور چشم چیست

سیاهی دور چشم چیست ؟سیاهی دور چشم نوعی تغییر رنگ پوست اطراف چشم هاست که در بیشتر موارد به صورت سیاه یا آبی رنگ دیده می شود. این تغییر رنگ به عوامل زیادی از جمله سن، میزان خواب، میزان چربی دور پلک ها و استعداد ژنتیکی در این موضوع دخیل هستند. این مساله می تواند به صورت ظاهری خسته و پیر نمایان شود و احساس بیماری های جسمی و روحی را به دیگران القا کنند.

 

عامل سیاهی دور چشم چیست

برای درمان سیاهی دور چشم باید علت آن را بدانیم . در بیشتر موارد علت های دیگری بجز بی خوابی باعث این تیرگی دور چشم می شوند. این علل را در ادامه بررسی می کنیم

ژنتیک: در این افراد فضای اطراف چشم بزرگ تر بوده و ناودان اشکی عمیق تر می باشد. همچنین ژنتیک می تواند به صورت کاهش طبیعی چربی پوست و نازک شدن پوست باعث نمایان شدن تیرگی دور چشم ها شود

رنگدانه های بیش از حد: بیشتر در افرادی با پوست سبزه و تیره تر دیده می شود و با تماس با نور خورشید بدتر میشود.

سن: افزایش سن و از بین رفتن چربی زیر پوست باعث می شود بافت های عضلانی زیر پوست نمایان شود و سیاهی دور چشم بیشتر نمایان شود.

آلرژی: با ایجاد التهاب و گشاد کردن عروق باعث می شود این ناحیه دچار تیرگی شبیه به کبودی شود.

تجمع چربی بیش از حد: تجمع چربی باعث پف کردن زیر چشم ها و ایجاد یک سایه تیره در این ناحیه می شود.

به یاد داشته باشید معمولا چند عامل در سیاهی دور چشم دخیل هستند برای همین پزشک شما ممکن است ترکیبی از چند درمان سیاهی دور چشم مخلتف را برای شما توصیه کند.

درمان سیاهی دور چشم چیست

سیاهی دور چشم به علت از دست رفتن بافت چربی پوست به همراه آسیب شدید آفتاب به پوست صورت  

راه های درمان سیاهی دور چشم چیست

تزریق فیلر زیر چشم:

در افرادی که به طور حقیقی دچار کاهش حجم زیر چشم شده اند میتواند تا حد زیادی مشکل را برطرف کند. همچنین در موارد پف کردگی زیر چشم نیز میتواند تا حدودی در یکدست کردن زیر چشم موثر باشد. معمولا از هیالورونیک اسید با وزن پایین استفاده می شود و درمان موقت می باشد زیرا هیالورونیک اسید توسط بدن به مرور زمان تجزیه می شود.

لایه برداری شیمیایی:

یکی از راه های درمان سیاهی دور چشم، لایه برداری شیمیایی است. از انواع اسید های ضعیف برای لایه برداری استفاده می شود. این لایه برداری با تحریک کلاژن سازی و از بین بردن لایه سلول های مرده باعث بهبود قوام پوست شده همچنین احساس طراوت و تازگی خوبی به پوست این ناحیه می دهد.

میکرونیدلینگ:

با تحریک کلاژن سازی می تواند به برطرف شدن شلی پوست و یکدست شدن بافت پوست اطراف چشم کمک قابل توجهی کند. انجام میکرونیدلینک همراه با محلول های کلاژن ساز می تواند سرعت این فرایند را بیشتر کند

آر-اف میکرونیدلینگ:

در این روش درمان سیاهی دور چشم ، با فرستادن امواج آر اف به عمق پوست این ناحیه باعث تحریک قوی کلاژن سازی شده و همچنین قوام پوست را افزایش می دهد ترکیب این روش با تزریق پی آر پی می تواند باعث اثرات قوی تری شود.

تزریق چربی:

با تزریق چربی از نواحی دیگر مانند شکم و پهلو ها به صورت میکرو فت و قرار دادن این چربی در نواحی خالی شده زیر چشم، تغییرات محسوسی در شکل و تیرگی این ناحیه داده می شود. تزریق چربی به دلیل اینکه نتایج غیر قابل پیش بینی دارد شاید نیاز به ترمیم و تزریق مجدد داشه باشد. اما با توجه به نتایج بسیار عالی و دائمی می تواند گزینه بهتری نسبت به روش های موقت دیگر برای درمان سیاهی دور چشم داشته باشد. 

کربوکسی تراپی

کربوکسی تراپی یکی از درمان های موقت ولی موثر در کم کردن سیاهی زیر چشم است. در کاندید مناسب میتوانیم با تزریق مستقیم مقدار اندکی گاز دی اکسید کربن به زیر پوست در این ناحیه، زنجیره ای از واکنش های شیمیایی که باعث افزایش اکسیژن رسانی به این محل شده را بوجود آورد. همچنین با تکرار درمان بافت قوام و شادابی بیشتری پیدا می کند. این درمان ارزان قیمت تر از سایر روش ها بوده ولی مناسب همه افراد نیست.

جراحی بلفاروپلاستی:

شلی پوست و بیرون زدگی چربی می تواند باعث حالت پف کرده در این ناحیه شود. بسیاری از درمان های گفته شده اثر کم و یا موقتی در این موارد دارند. در این روش با ایجاد برش کوچکی در زیر مژه پوست اضافی را حذف کرده و چربی های بیرون زده را حذف و یا جابجا کرده و ظاهری یکدست و صاف به پوست این ناحیه داد.

پیدا کردن کاندید مناسب برای این عمل یکی از مهمترین قسمت های این عمل است. اثرات این عمل حداقل 10 تا 15 سال باقی می ماند و عوارض جانبی کمی برای این عمل مشاهده شده است. طول عمل یک ساعت بوده و در فاصله کمتر از یک ماه وضعیت چشم ها به حالت عادی باز میگردد.

انواع درمان سیاهی دور چشم چیست

لیزر IPL

این لیزر با فرستادن طول موج وسیعی از نور باعث تجزیه رنگ دانه ها شده و ظاهر این ناحیه را بهبود می دهد. این لیزر نیاز به جلسات متعدد دارد نا نتیجه مطلوب بدست آید. این لیزر برای افراد رنگین پوست قابل استفاده نیست.

لیزر PDL

این لیزر با هدف قرار داد عروق ریز پوست و حذف آنها باعث بهبود حالت تیره و کبود زیر چشم ها می شود. این روش حداقل نیاز به 3 جلسه دارد تا نتایج مطلوب ظاهر شود.

لیزر جنسیس

این لیزر با طول موج Nd-Yag با از بین بردن رنگدانه های پوستی و همچنین تحریک تولید کلاژن توانی بهبود کلاژن سازی و ایجاد ظاهر شاداب در پوست صورت دارد . این لیزر نیاز به تکرار جلسات برای رسیدن به نتیجه مطلوب دارد.

استفاده از کرم ها و محصولات پوستی

  • کرم های سفت کننده می تواند تا حدودی باعث افزایش قوام پوست شده و باعث کمتر شدن ظاهر تیره و پف کرده در زیر چشم شوند. این محصولات معمولا از فرمی از ویتامین آ به نام رتینویید ها مانند رتینول استفاده می کند (استفاده معمولا همزمان با مرطوب کننده توصیه می شود تا از تحریک پوستی جلوگیری شود.)
  • ترکیبات این محصولات می تواند حاوی فرمی از ویتامین K برای کاهش رنگدانه های پوستی نیز باشد. این ترکیب به همراه رتینویید ها می تواند اثرات بهتری را بوجد بیاورد.
  • ترکیبات حاوی هیدروکینون ها هم می تواند به کاهش رنگدانه های پوستی کمک کند اما استفاده بیش از 6 ماه توصیه نمی شود.
  • ویتامین C با اثرات جوانسازی خود از مهمترین ترکیبات محصولات پوستی دور چشم است. ترکیب این ویتامین با آربوتین و کوجیک اسید می تواند به حفظ شادابی پوست و تحریک کلاژن سازی در این منطقه کمک بسیاری کند.
  • استفاده از ضد آفتاب به صورت یک اصل اساسی برای حفاظت در برابر تیرگی دور چشم، همیشه باید جز محصولات پوستی هر فرد قرار گیرد.

مقالات مرتبط

افتادگی پلک چیست و درمان آن